Gemensam vårstädning på Storudden

Den 11 maj startar vi upp vår- och sommarsäsongen på riktigt! Då är det nämligen dags för Storuddens gemensamma vårstädning. Några har iläggning av större båtar vid Tistelholmen samma dag, men vi bedömer att det är ganska få.

Vi samlas vid Bastubadet kl 10 och väl där delar vi in oss i arbetsgrupper med olika ansvarsområden. Ta gärna med arbetsredskap och trädgårdsmaskiner vi kan ha nytta av.

Tomt- och vägföreningen ordnar med grillad korv, dricka, fikabröd och kaffe.

OSA i Boappa.

Väl mött!

PS: glöm inte att det är årsstämma för respektive förening dagen efter den 12 maj.

Sommarvatten och Påsk

Med anledning av frågor gällande vårt vatten och påskhelgen så måste vi meddela att vi INTE kommer ha möjlighet att starta vårt vatten inför denna helg.

Påsken är ovanligt tidig i år vilket gjort det omöjligt.

Vår förhoppning är att ha allt igång till Valborg.

Dagvatten i vårt avloppssystem
Behörighet saknas
Gemensam höst-städdag

 

Hej alla Storuddare!

Vägföreningen och Tomtföreningen kommer i år att införa en gemensam höst-städdag i området.

Lördag den 30 september kl 10 samlas vi vid bastubadet där vi kommer att dela in oss i olika arbetslag med fokus på olika delar av området.

Vi hoppas att så många som möjligt tar tillfället i akt att bidra till att göra Storudden fint inför hösten och vintern samt till en stärkt gemenskap i området. Vi behöver så många krafter vi bara kan. Om man av någon anledning har svårt att bidra med kraft kanske man kan ta med en termos kaffe etc. till dagens fika.

Vi bjuder på korv med bröd och dryck vid bastubadet under dagen för att fylla på krafterna. 🌭

Lägg gärna in datumet i era kalendrar redan nu 🙏🏻

Varmt välkomna!

Kräftskiva
Behörighet saknas
Tennisbanan är renoverad


Tennisbanan har fått lite kärlek nu i vår med upprätat fundament till nätet, nytt nät, ifyllda linjer o viss utjämning av hålen i asfalten. Game on!

Simskoleanmälan är öppen!

Det blir simskola v.29 och 30. Teo och Max kommer att leda undervisningen tillsammans med peppade assistenter. Anmälan endast för medlemmar i Storuddens tomtägareförening tom 10/6. Därefter öppet för alla. Klicka på länken nedan för att komma till anmälningsformuläret. Kom och simma med oss!

Simskola

Vattenläcka

Sommarvatten

Hej, nu har det visat sig att vi har lite mer läckage efter fibergrävning.

Det gick ut mängder med vatten i natt (19 kubik) vi kan dock inte se att den stora mängden enbart är pga läckan….

Vi påminner om att det är inte tillåtet att fylla badtunnor, pool och liknande från vårt grundvatten.

Vi jagar vidare efter Fiberinstallatör och kollar mer läckage, ser ni något i området eller på er egen tomt, hör av er.

Vi kommer stänga vatten under eftermiddag idag för reparation..

Vattengruppen

Vägarbete på Hjortronvägen

GlobalConnects markentreprenör ECP Fiberinstallation AB önskar att påbörja anläggningsarbetet på Hjortronvägen inom kort. Om det inte föreligger några hinder är avsikten att starta arbetet redan måndag den 22 maj. Arbetet beräknas pågå i cirka 1-2 veckor beroende på markunderlaget. Mål och syfte är att öppna upp vägen för att bilda sig en bättre uppfattning om arbetsomfånget inför fortsatt kanalisation eftersom det finns vatten- och elledningar som korsar vissa delar av vägen.

Markarbetet kommer att begränsa framkomligheten längs hela Hjortronvägen, särskilt delen mellan de röda strecken som är markerade på den bifogade kartbilden. Information om vilka dagar vägen kommer att vara helt avstängd kommer att kommuniceras via Boappa.

Nu är vårat sommarvatten avstängt

Vatten finns att hämta vid vattenverket på Åkerbärsvägen.

Se till att skruva av era anslutningar till ert hus vid tomtgränsen inför vintern så slipper ni bekymmer vid uppstart i vår!